Informatie

Body, mind and spirit
DSC02090

Ik ben Kine en ik ben fysiotherapeut. Mijn mening is dat men altijd moet proberen om een balans te zoeken in lichaam en in geest. Als deze balans verstoord is, dan gaat dit zich vaak uiten in lichamelijke en geestelijke klachten. Maar wie is nu helemaal in balans? 100% balans is moeilijk te bereiken, maar de zoektocht daar naartoe kan ons ook heel veel geven.

Tegenwoordig worden we vaak afgeleid van ons lichaam door computer, tv, mobiele telefoons etc. Dan zitten we in ‘ons hoofd’ en soms zweven we nog daarover heen. Vaak hebben we een beetje hulp nodig om terug in ons lichaam te komen. Ook zijn we veel bezig met alleen één hersenenhelft en dan maakt dat we ons uit balans voelen. Dan kan zich uiten in verwarring, een onrustig gevoel, stress, slapeloosheid en heel veel meer.

Ik heb zelf ervaren hoe Kundalini yoga een goede techniek kan zijn om die balans te hervatten en weer terug te komen naar de core. Mijn overtuiging van de effecten hiervan hebben me geleid naar het volgen van de yoga opleiding tot Kundalini yoga docente en nu mag ik het, met veel plezier, doorgeven aan andere mensen.
Terwijl andere yoga-vormen misschien wat meer lichaamsgericht zijn, wordt er bij Kundalini yoga ook veel aandacht gegeven aan de geest en de ziel. Door middel van meditaties, chanting, ademhalingsoefeningen, dynamische oefeningen met adem en ontspanning worden blokkades opgelost en spanningen worden opgeheven. Zo voel je je meer uitgerust en kan je vaak beter slapen, je krijgt energie en er is weer ruimte in je hoofd voor creativiteit.

In een wereld waar yoga heel commercieel en gewoon is geworden, en voortdurend nieuwe vormen worden verzonnen, bestaat Kundalini Yoga als een heel pure, traditionele vorm waar je een echte yoga-ervaring meekrijgt.

Door mijn achtergrond in Fysiotherapie heb ik inzicht in het menselijk lichaam en de beperkingen bij verschillende ziektes en aandoeningen. Twijfel niet om contact op te nemen ook al heb je een lichamelijke beperking. Ik kan je helpen om de oefeningen aan te passen zodat je wel mee kan doen. Veel te veel mensen blijven thuis omdat ze denken dat ze niet mee kunnen doen door hun beperking of lichamelijke klacht.

Ik wil je uitnodigen om jezelf dit cadeau te geven als een rustmoment in de week.

Lestijden

De lessen worden gegeven op donderdag om 19.00 uur.

Vanaf januari tot en met juni zal er een vervanger zijn voor de les.

Bel of mail aub als je mee wil doen (zie contact).


Prijzen

Prijzen voor yoga: 2x ”proefles” 10 euro (5 euro per les. neem aub contant geld mee)

1e 10x leskaart €95

2e 10x leskaart €85

enkele les 10 euro

Contact

Locatie: de Cabine, Tarwelaan 54, 5632 KE Eindhoven

Vanaf januari tot en met juni zijn er vervangers aanwezig voor de lessen te geven.
Mail of bel (of bericht op whatsapp) met de yoga-instructeur die die dag les geeft indien je geïnteresseerd bent om mee te doen.

Tycho van Woensel
06 31679236
tycho_vw@hotmail.com Mail of bel indien je geïnteresseerd bent om mee te doen.

Tycho van Woensel
06 31679236
tycho_vw@hotmail.com

Isabelle Kelly
06 12394469
isabellekelly@live.nl

Wie geeft les?

Januari
10Tycho
17Isabelle
24Tycho
31Isabelle
Februari
7Tycho
14Isabelle
21Tycho
28Isabelle
Maart
7(Tycho)
14Isabelle
21Tycho
28IsabelleFacebook: https://www.facebook.com/bergfysioyoga

Twijfel niet om contact op te nemen als je vragen hebt.